Babettes gjestebud (film + mat!)

Babettes gæstebud Danmark 1987 Regi og manus Gabriel Axel Manus Foto Henning Kristiansen Med Stéphane Audran, Jarl Kulle, Bibi Andersson, Ghita Nørby 1t 39m DCP Dansk tale, engelsk tekst Aldersgrense 12 år

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

Torsdag 12.10.

18.00

Lørdag 14.10.

16.00

Torsdag 19.10.

18.00

CineMATeket presenterer: Babettes gjestebud med 5-retters middag på Akt Bar & smugspiseri!

I samarbeid med vår helt nye restaurantnabo Akt Bar & smugspiseri ønsker vi velkommen til en helt spesiell film- og matopplevelse på Cinemateket. Torsdag 19. oktober serveres en eksklusiv 5-retters middag etter filmen, der menyen er sterkt inspirert av maten som Babette disker opp med i filmen. Merk at det kun er til den siste av de tre visningene at gjestebudet hos Akt Bar & smugspiseri, men det vil også være mulig å kjøpe hele film- og matpakken på alle tre forestillingene, slik at man også kan velge å se filmen enten 12. oktober eller 14. oktober, og så komme tilbake på middag 19. oktober.

Billettpriser:
Kinobillett + 5-retters middag: 850,- (NB! Drikke kommer i tillegg.)

Kinobillett ordinær: 140,-
Kinobillett student/honnør: 100,-
Kinobillett klippekort 5 klipp: 100,-
Kinobillett klippekort 10 klipp: 85,-

Alle kinobilletter inkluderer en smak av Akt Bar & smugspiseri før filmen starter, dette tilbudet gjelder på alle tre visninger av Babettes gjestebud på Cinemateket. 5-retters middag serveres kun torsdag 19. oktober etter visningen kl 18.00, der vil bord til gjestene på Akt Bar & smugspiseri være reservert fra kl 19.45.

Om filmen:
Mesterkokken Babette kommer på sin flukt fra kommunard-oppstanden i Paris i 1871 til en puritansk avkrok i Norden og blir husholderske for to nøysomme prestedøtre. Hun vinner et stort lotteri og bruker gevinsten til å servere de lokale pietistene et himmelsk måltid.

Karen Blixens subtile fortelling om kunstens mysterium og om hvordan livets gleder ikke bør eller skal fornektes, blir i regissør Gabriel Axels frie tolkning lunere og hyggeligere. Dette er den første danske filmen som fikk en Oscar for beste fremmedspråklige film.

Menyen som serveres 19. oktober: