Donnie Darko

Donnie Darko USA 2001 Regi og manus Richard Kelly Med Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell 1t 53m DCP Engelsk tale, utekstet Aldersgrense 15 år

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg


Onsdag 23.08.

21.00

Fredag 25.08

18.00

Onsdag 30.08.

20.30

Why are you wearing that stupid man suit?

En natt går Donnie Darko i søvne ut av huset og ser den gigantiske kaninen Frank, som forteller han at verden vil gå under om 28 dager, 6 timer, 42 minutter og 12 sekunder. Når Donnie kommer tilbake til huset, har en jet-motor tilfeldigvis krasjet i rommet hans.

Året er 1988, og Donnie går siste året på high-school. Han er en noe forstyrret tenåring som lider av alle former for desillusjoner og hallusinasjoner som finnes, samtidig som han har en intelligens og persepsjon som til tider skremmer vennene. Han går til terapi og tar medisinar, men ingenting ser ut til å fungere. Donnie blir verre, men er det fordi han går lenger inn i den mentale hengemyra, eller er det fordi han faktisk ser og opplever disse tingene? Frank fortsetter med å dukke opp i hodet hans, og både Donnie og publikum har en utfordring med å få brikkene til å falle på plass.

Donnie Darko var debutfilmen til Richard Kelly, og inneholder elementer av tenåringskomedie, sprø satire, skrekk og science fiction. Alt dette ble til en rar og fengslende filmopplevelse som raskt fikk stempel både som kultfilm og klassiker.