Following

Following Storbritannia 1998 Regi, manus og foto Christopher Nolan Musikk David Julyan Med Jeremy Theobald, Alex Haw, Lucy Russell, John Nolan 1t 9m DCP Engelsk tale, norsk tekst Aldersgrense 15 år

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

Torsdag 05.10.

18.00

Tirsdag 10.10.

18.00

Før Oppenheimer, Inception og Memento… Following!

En ung aspirerende forfatter forfølger fremmede, for å hente inspirasjon til sin første roman. Når han møter en velkledd mann i mørk dress tar inspirasjonen en ny retning, og sammen gjør de to mennene en rekke innbrudd. Following er Christopher Nolans debutfilm, en noirduftende mysteriethriller. Filmen er skutt på 16mm, og den la grunnen for mye av det vi etter hvert har sett som Nolans kjennetegn. Den ble også belønnet med festivalpriser og gode kritikker da den hadde premiere.

På Cinemateket Trondheim settes Following nå opp med to spesialvisninger, i forbindelse med de eksklusive visningene av Oppenheimer på 35mm. Det blir dermed mulig å se Nolans nyeste storverk og hans mye mer kortfattede debutfilm på en og samme kveld som en double bill på fire og en halv time (inkludert pausen mellom filmene), eller hver for seg enten 5. eller 10. oktober.