Forfatter velger film: Overraskelsesvisning!

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

Forfatter velger film

Tirsdag 26.09.

18:00

Denne månedens «Forfatter velger film»-visning er en forestilling utenom det vanlige. Det er nemlig en uannonsert film som skal vises, og vi avslører ingen ting før lyset slukkes og kinomaskinen kjøres i gang. Hva skyldes så dette grepet, og hva er det som egentlig skal skje? Jo, det kommer forfatter Anna Kristina Knudsen på besøk til oss for å fortelle. Hun vil gjerne gi publikum en overraskende og uventet filmopplevelse, og således prøve å gjenskape – for oss andre – noe av det hun selv har opplevd noen ganger når hun har gått på kino for å se noe hun ikke visste så mye om på forhånd.

Anna Kristina Knudsen

Og ikke nok med at publikum skal overraskes her, det skal også forfatteren! For å sette en ekstra spiss på det hele har Anna Kristina bedt oss om å velge en film fra noen av hennes forslag, men vi får ikke lov til å fortelle henne heller hva som har blitt det endelige valget. Hun blir dermed ikke fullt så overrasket som publikum, men likevel, det er først når filmen starter at forfatteren også vet hva det er hun skal snakke om etter forestillingen. Her får vi nemlig ikke en forfatterintroduksjon på vanlig måte før filmen, naturlig nok, men Anna Kristina inviterer publikum med på samtale i etterkant.
Anna Kristina Knudsen ga ut diktboken 7078 Saupstad i 2019. «Forfatter velger film» er et samarbeid mellom Cinemateket Trondheim og Trøndersk Forfatterlag.