On Call

La permanence Frankrike 2019 Regi Alice Diop Med Evelyne Vaysse, Jean-Pierre Geeraert 1t 38m DCP Fransk, spansk og engelsk tale, engelsk tekst Aldersgrense 12 år

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

TrAP

Tirsdag 12.09.

20:30

Alice Diops film om det utfordrende livet på et legekontor i Paris.

Alice Diop har vært kinoaktuell dette året med den kritikerroste Saint Omer. Diop har over det siste tiåret markert seg som en av Frankrikes viktigste regissører og som en observatør av det multikulturelle og sterkt klassedelte franske samfunnet. Enten hun arbeider med fiksjon eller dokumentar er hennes form og temahåndtering alltid dokumentaristisk.

On Call er Diops andre film, hvor hun og kamera med enkle tekniske grep er til stede, tro mot cinéma vérité-tradisjonen, på et legekontor i bydelen Bobigny. Dette legekontoret har spesialisert seg på å hjelpe asylsøkere med konsultasjon, medisin, og aller viktigst, for å rådgi og skrive attester pasientene trenger for å komme frem i det franske byråkratiet. Ved at filmen er spilt inn over lengre tid, kommer vi tett på noen av pasientene som kommer hit flere ganger og får på engasjerende vis innsikt i det de har flyktet fra og må leve med i dag.

On Call er et sterkt vitnesbyrd om det vanskelige livet mange lever i kampen for å få opphold i Europa og dertil anerkjennelse som menneske. Det er en tankevekkende erfaring å kunne se denne filmen i sammenheng med Soleil ô og få et perspektiv på veien det franske samfunnet har tatt med hensyn til innvandring over de femti årene som skiller disse to filmene.

Serien på fire filmer er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem for kunstprodusenten Transcultural Arts Production (TrAP) og vises på cinematekene i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø.