Our Lady of the Chinese Shop

Nossa Senhora da Loja do Chinês Angola 2022 Regi Ery Claver Med Cláudia Púcuta, Willi Ribeiro, Meili Li, David Caracol 1t 38m DCP Portugisisk og kinesisk (mandarin) tale, engelsk tekst Aldersgrense 15 år

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

TrAP

Onsdag 13.09.

20:30

Ambisiøs og gripende debutfilm.

I Luanda, Angola, lever den unge mannen Zoyo. Han leter etter hunden sin, som har forsvunnet. Fru Dominga pleier sin syke mann i et hus som naboene hevder er forbannet og hvor vann renner gjennom taket som i Tsai Ming-liangs film The Hole. Overalt ses kinesiske butikker og skilt, og i nabolaget finnes en kinesisk handelsmann som har billigsalg på jomfru Maria-statuer. Det er handelsmannen som er filmens forteller. Gjennom poetiske kinesiske ordelag beskriver han et samfunn preget av uro og en tiltagende kinesisk dominans, noe som understreker at det kinesiske språket i dagens Afrika kommer med annen valør og ideologisk klang enn hva situasjonen var på 60-tallet og i Godards film La chinoise.

Serien på fire filmer er kuratert av Hanan Benammar og Brynjar Bjerkem for kunstprodusenten Transcultural Arts Production (TrAP) og vises på cinematekene i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø.