Voice

Voice Norge 2023 Regi og manus Ane Hjort Guttu Foto Marte Vold Med
Iselin Linstad Hauge, Esrom Kidane, Damla Kilickiran, Felipe Orellana Castro, Sujani Sutharsan 1t 30m DCP Norsk tale, engelsk tekst Aldersgrense 9 år Utleie Filmbyrået Jack

Forestillinger

Dato

Tid

Billettsalg

Regissørbesøk

Fredag 06.10.

18.00

Lørdag 07.10.

13.00

Søndag 08.10.

13.00

Onsdag 11.10.

20.00

Fredag 13.10.

18.00

Velkommen til Trondheimspremiere på Voice, med besøk av regissør Ane Hjort Guttu! Vi møter regissøren til samtale med Carl Martin Faurby (Trøndelag senter for samtidskunst) og Q&A med publikum etter filmen fredag 6. oktober kl 18.00.

På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdom å lage korte filmer tenkt for sosiale medier om ting som opptar dem. En etablert filmskaper har fått øynene opp for verkstedet, og kommer for å lage en film om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning. Hvilken rett har hun som utenforstående til å fortelle deres historie?

Voice er en film om unge mennesker og mediene. På filmverkstedet lærer ungdommene å uttrykke seg gjennom enkle verktøy. Verkstedet ledes av aktivistene Dawit, Sara og Juan på ukonvensjonelt vis, der alle deltar og skaper noe sammen. Den erfarne filmskaperen Rhea, som kommer for å lage film om dem, har en tradisjonell tilnærming til dokumentarfilm skaping, og det tar ikke lang tid før ungdommene begynner å lure på om hun er rett person til å fortelle deres historie.

Regissør Ane Hjort Guttu er billedkunstner og filmskaper med base i Oslo. Hun har produsert og regissert en rekke korte og lengre filmarbeider, og deltatt i filmfestivaler som MoMA Doc Fortnight, International Film Festival Rotterdam, CPH:Dox eller Courtisane Festival Ghent. Hun har vært festspillkunstner i 2015 og vist filmer på Sydneybiennalen, Gwangjubiennalen og Wien-biennalen, samt i en rekke internasjonale kunstinstitusjoner. Guttu er også aktiv som skribent og kurator, og hun er professor i samtidskunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.